English

DORS/CLUC 2008

16. - 18. travnja 2008.
Kino dvorana Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (zgrada INA-e), istočni ulaz
Ulica grada Vukovara 78, ZagrebRadionice i seminari održat će se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva - FER te u prostorijama Sveučilišnog računalnog centra - SRCE. Detalje možete pogledati na stranici programa.
Drago nam je najaviti da će se i ove godine, od 16. do 18. travnja, održati 15. manifestacija Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC 2008.

Suorganizator ove središnje i najstarije hrvatske manifestacije iz područja otvorenih sustava, operacijskog sustava GNU/Linux, normi u informatici i Open Source filozofije, i ove je godine Središnji državni ured za e-Hrvatsku. Manifestaciju operativno i programski vode partneri Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK) i Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen).

Prva dva dana bit će konferencijskog tipa, u kojem će nastupiti neki od najznačajnih europskih razvojnih inženjera GNU/Linuxa i Open Source-a i promotora otvorenih normi: Alan Cox iz Red Hata, jedan od glavnih programera jezgre Linuxa, Harald Welte (Netfilter/IPtables), Machtelt Garrels (autorica Linux priručnika i radionica o OpenDocument Formatu), Andrew Shitov (Moscow.pm, PERL), Wim Vandeputte (OpenBSD) i mnogi drugi domaći i strani autori. Treći dan predviđen je za seminare i radionice.

Radujemo se Vašem dolasku!

  Alan Cox
Harald Welte
Machtelt Garrels
Andrew Shitov
Wim VanderputteZlatni pokrovitelj
  Infodom  
 


View Larger Map